Wat zijn we trots: afstandsonderwijs op de Bonnerschool

Het blijft voor iedereen een ingrijpende beslissing, de scholen dicht. Het is zoals het níet hoort: een schoolgebouw met lege gangen, lege lokalen en zonder het geroezemoes van de leerlingen. We leven in een tijd waarin leerlingen, ouders en leerkrachten aan alles moeten wennen, niets is meer normaal de laatste tijd. Daarom is zo knap dat iedereen zich, in zo’n korte tijd, heeft aan weten te passen aan de nieuwe situatie.

We geven weer les op afstand. In een leeg gebouw zwerven alleen wat leerkrachten, om vanuit hun lokaal les te geven in de huiskamers van de leerlingen. We geven elke dag les aan alle leerlingen, iedereen zit ‘s ochtend vol goede moed achter de laptop of tablet. Dit is een groot compliment waard: voor de leerlingen, de leerkrachten, maar natuurlijk ook voor u, de ouders. 

Daarnaast horen we gelukkig zo nu en dan wat kinderstemmen. De school is geopend voor leerlingen waarvan de ouders in een cruciaal beroep werken. Deze kinderen worden opgevangen en geholpen bij het schoolwerk. Het is fijn dat we een aantal ouders op deze manier kunnen ontlasten en het brengt op school wat leven in de brouwerij. 

We hopen allemaal dat we snel weer helemaal open kunnen. We houden het nieuws goed in de gaten. Voor nu kunnen we alleen maar zeggen: laten we volhouden hoe we nu bezig zijn! #trots