Herdenkingsbijeenkomst groep 7,8

Woensdagmorgen 25 april. Het is 10.45 uur en de kinderen en leerkracht van groep 7,8  hebben zich verzameld bij de sokkel waar het beeldje “Bescherming” van Bert Kiewiet ter nagedachtenis aan Sara Meijer staat en waarop het gedicht “Bescherming” van Gerard Nijenhuis op een plaquette staat.

Waarom staan we hier. Meester van Dijk hield een korte toespraak over het hoe en waarom.

Als school hebben we de verantwoording om de boodschap van Vrede en Vrijheid mee te geven. Ook memoreerde hij, dat de kinderen in beide groepen gewerkt hadden met de Anne Frankkrant en ook hebben ze dit jaar het boekje “Vrijheid geef je door” ontvangen.

Jasmijn van groep 7 en Daniël van groep 8 legden vervolgens bloemen aan de voet van de sokkel. Vervolgens presenteerden alle kinderen hun gedichten en gedachten.

Afsluitend gaat de zorg voor het beeldje en haar omgeving over in de handen van groep 7.

(verdere info ook te vinden op www. kampwesterbork.nl/portretten)