Vooraankondiging Drentse Onderwijsdag 14 maart 2018

When:
14 maart 2018 @ 15:00 – 17:00
2018-03-14T15:00:00+01:00
2018-03-14T17:00:00+01:00

Onderwerp: Vooraankondiging Drentse Onderwijsdag 14 maart 2018

[X]

De Vereniging van Drentse Gemeenten en de Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit nodigt u uit voor de jaarlijkse Onderwijsdag met het thema

Het Puberbrein

Wanneer: 14 maart 2018
Hoe laat: inloop vanaf 14.30 uur
opening om 15.00 uur
Locatie: Meppel

In de Drentse Onderwijsmonitor 2016 stond de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs centraal. CMO STAMM heeft dit onderwerp verder onderzocht en daarover gesproken met ouders, leerkrachten en docenten. De resultaten ervan worden gepresenteerd in de Onderwijsmonitor 2017 en in aanvullende rapportages.
Imke Oosting, onderzoeker CMO STAMM geeft een toelichting op de resultaten.

Maar hoe ervaren de leerlingen deze overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs? Hoe zet je een puber op “leren”? Pubers zijn lastige onberekenbare wezens….tot je een keer in hun hersens kruipt. Wie dat doet begrijpt snel waarom ze niet vooruit zijn te branden bij het ene vak en wel gemotiveerd voor het andere. Ligt het aan de inhoud van de lessen? Ligt het aan het verschil in lesgeven?
Mark Mieras, als wetenschapsjournalist gespecialiseerd in de ontwikkeling van de hersenen en auteur van onder andere “Ben ik dat?”en “Voor de leeuwen” neemt met ons een duik in het puberbrein.

Het complete programma inclusief aanmeldingsformulier ontvangt u in februari.

Reserveert u 14 maart alvast in uw agenda? Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Eric van Oosterhout, voorzitter Regiegroep Drentse Onderwijskwaliteit

******************************************************************************************************************************
Disclaimer:
De informatie verzonden met dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde en gebruik door hen die niet gerechtigd zijn van de informatie kennis te nemen, is verboden. Indien u niet de geadresseerde bent of niet gerechtigd bent tot kennisneming, (a) is openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden, niet toegestaan, en (b) wordt u verzocht de afzender daarvan op de hoogte te brengen en het bericht te vernietigen.
De Gemeente Westerveld staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail, noch voor tijdige ontvangst daarvan.
Dit onderschrift is tevens het bewijs dat de email is gescand op virussen.
******************************************************************************************************************************